Pe Stadioane …. Inceputurile fotbalului in Romania

Bun venit pe acest blog dedicat (in special) celor care merg pe stadioane de fotbal,mai bine zis, suporterilor. Incep printr-un scurt istoric despre si cum a ajuns „microbul” in Romania.

Fotbalul in romania
…” În anul 1890, doctorul stomatolog Iuliu Weiner, s-a întors din Anglia după ce și-a terminat studiile, aducând în țară o minge de fotbal și regulile jocului scrise pe o hârtie.

Prima competiție fotbalistică internă a fost Cupa ASAR (Asociațiunea Societăților Atletice din România), fondată în octombrie 1909. A cuprins trei cluburi: Colentina și Olimpia dinBucurești (care a câștigat titlul), și United din Ploiești.

Primul campionat național a fost Divizia A, iar cele mai titrare echipe românești din perioada interbelică sunt Venus București, cu opt titluri și Chinezul Timișoara cu șase titluri consecutive

Primele echipe

După război echipe ca UTA AradFC Argeș Pitești și Universitatea Craiova câștigă campionatul și se califică în fazele superioare ale competițiilor europene.

Cel mai cunoscut club de fotbal din România este Steaua București, care în 1986 a fost prima echipă din estul Europei și singura din România ce a câștigat Cupa Campionilor Europeni. De asemenea, în 1989 a mai jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni. Este clubul cu cele mai multe titluri, 23, și cele mai multe Cupe ale României, 20. Rivala Stelei,Dinamo București, a câștigat 18 titluri și 12 cupe, și a jucat o semifinală a Cupei Campionilor Europeni în 1984, iar în 1990 semifinala Cupei Cupelor UEFA.”… sursa: wikipedia

Reclame

Posted on 5 februarie 2012, in Fotbal, Inceputuri, jucatori, stadioane, suporteri. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: